Biskup Križić primio mladog sportaša Rina Mašića

Utorak, 14. 12. 2021.

Biskup Križić primio mladog sportaša Rina Mašića

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić primio je u utorak 14. prosinca u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću Rina Mašića, mladog Gospićanina koji je na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke u Bukureštu ostvario apsolutnu dominaciju i u juniorskoj konkurenciji uzeo zlato na lijevu i desnu ruku.

Rino je i u konkurenciji seniora osvojio srebro na desnu ruku što se rijetko viđa u svijetu arm wrestlinga, uzevši u obzir da Rino ima tek 17 godina i da je još uvijek na samom početku obaračke karijere.

Biskup Križić čestitao je mladom sportašu Mašiću na ostvarenim rezultatima te mu je poželio uspjeh u daljnjim natjecanjima u kojima će kao i do sada biti na ponos Gospića, ali i Domovine. Kroz ugodni razgovor biskup Križić se interesirao o počecima treniranja ovog mladog sportaša pa sve do velikih natjecanja i ostvarenih uspjeha. Biskup Križić prisjetio se i jednog posebnog datuma koji je vezan uz Rina, a to je 9. lipnja 2019. kada je biskup Križić u gospićkoj katedrali Navještenja BDM podijelio mladom Rinu i njegovim vršnjacima sakrament potvrde. Rino je zahvalio biskupu Križiću na prijemu i podršci koju mu je biskup iskazao te je izrekao svoje stavove o važnosti brige za mlade i razvoju sporta na našem teritoriju jer kroz sport se mlade osobe mogu izgraditi u odgovorne i zrele osobe.

Uz Rina, prijemu su nazočili otac Sebastijan, koji je sa svojom suprugom i mlađim sinom ovom mladom sportašu velika podrška, te predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića Nikola Starčević i kancelar i biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić.

Uz čestitke, biskup Križić poklonio je mladom sportašu Rinu novčani prilog i druge simbolične poklone, te je njemu i njegovoj obitelji zaželio blagoslovljene božićne blagdane.

 

Mišel Grgurić

Galerija fotografija

Biskup Križić primio mladog sportaša Rina Mašića
Biskup Križić primio mladog sportaša Rina Mašića
Biskup Križić primio mladog sportaša Rina Mašića
 
  Vijesti - Sve