Božić i poljupci

Ponedjeljak, 9. 8. 2004.

Zlatni papir

čuvao je malo zlatnog papira za ukras jer neće imati bor, te se užasno ražestio videći dijete kako malim, nespretnim ručicama zamata neku kutiju u taj zlatni papir, jedini luksuz njihova doma.Na njegovu viku, dijete se plačući, bez riječi povuklo.

Stoga mu je bilo i žao i neugodno, kad je na Božić ujutro, našao tu kutiju, za koju je potrošen zlatni papir-kao dar za sebe! Upravo se htio ispričati, kad je otvorio kutiju i ustanovio da je - prazna?! Onako nervozan i nagao, opet je vikao . da u poklon treba nešto i staviti, a ne zamatati prazne kutije! Iako je i sada plakala, tužna i povrijeđena, djevojčica je skupila snage i rekla: " Nije prazna! Zar ne vidiš da je puna poljubaca? Ja sam je napunila poljupcima i svi su oni za tebe , Tata!"

Otac je naučio, da postoje vrijednosti, ne baš odmah vidljive i lako opipljive , a neprocjenjive. Držao je kutiju s poljupcima na svom noćnom ormariću, kako bi svaki dan uzeo po jedan i kako bi mu svaki dan bio blagoslovljen ljubavlju njegove mudre djevojčice!

Darujte poljupce i sebe, to je još uvijek najvrednija što možete pokloniti!

Sretan i blagoslovljen Božić i Novu godinu, želi vam Dragica

  Vijesti - Sve