Godišnji sastanak dekana i sjednica konzultora

Utorak, 2. 2. 2016.

Nakon svakog izvješća dodavana su pitanja i preporuke, posebno sa strane biskupa, ali i drugih. I ove godine će se hodočastiti na Udbinu u tijeku korizme, hodočastit će se i u Poljsku od 18. do 22. travnja. Za sada se znade da će se putovati s četiri autobusa hodočasnika. Program je uglavnom već poznat. No, naglasilo se je da će ovo biti prije svega hodočašća, a ne toliko izlet.

Sjednica konzulotra Gospićko-senjske biskupije

U prijepodnevnim satima također u biskupiji zasjedali su konzultori (savjetnici) biskupije. Savjetnici biskupije su mons. mr.Tomislav Šporčić, mons.mr. Tomislav Rogić, mons. Mile Pecić, mons. Mile Čančar, vlč. Stipe Zeba i preč. Nikola Turkalj.

Na ovoj sjednici se raspravljalo se župi Majke Crkve u Plitvicama (Mukinje) i korištenju Pastoralnog centra koji je pred prije pet-šest godina podignut. Puno će još biti dogovaranja dok se nađe pravo rješenje za ostvarivanje punog i pravog korištenja postojećih mogućnosti. U svakom slučaju treba velika suradnja svećenika i drugih koji u ovom području djeluju. Za nadati se je da će se u tom sve više pronalaziti rješenja.

  Vijesti - Sve