Gospićko-senjska biskupija domaćin SHKM 2024.

Subota, 17. 9. 2022.

Gospićko-senjska biskupija domaćin SHKM 2024.

Kao domaćin idućega Susreta hrvatske katoličke mladeži gospićko-senjski biskup Zdenko Križić za Hratski katolički radio najavio je da bi se 12. SHKM mogao održati krajem travnja ili početkom svibnja 2024. godine.

Napomenuo je kako još nisu spremni za organizaciju Susreta, “ali u razmišljanjima smo već duže vrijeme i s pripremama ćemo početi odmah, odnoso sigurno nećemo čekati zadnji čas”. Bilo je riječi i o datumu Susreta, koji bi trebao biti uz Petu vazmenu nedjelju 2024. godine, dakle krajem travnja ili početkom svibnja te godine.

Osvrnuvši se na današnji Susret mladih u Bjelovaru, na kojem su primili Križ SHKM-a, biskup Križić istaknuo je: “Divim se ovim mladima što su sve izdržali jer sam, bez obzira kakvo vrijeme bilo, vidio ozarena lica i radosne osobe, pune duhovitosti i šale, ali i ozbiljnosti. Vidjelo se to i u ispovijedanju ispod kišobrana na svakom koraku. To znači da mladi ovdje nisu došli zbog provoda, nego prije svega biti tu uz Isusa”.

Na pitanje o početkom rujna blagoslovljenom karmelu u Gospiću, biskup Križić odgovorio je: “Sad smo bili fokusirani na to da završimo samostan, da sestre mogu ući u samostan. To se sada i dogodilo i to vidim kao jednu posebnu milost. Ali, to vidimo stalno. Sestre mi javljaju da ljudi dolaze svakodnevno, donose im puno toga, pitaju što im treba, uistinu radosni što su im sestre došle. To, pak, znači da u njima prepoznaju znak božanskoga i blagoslova, a duboko sam uvjeren da će one to biti sve više i više, ne samo za grad Gospić i okolicu, nego i za cijelu biskupiju, pa i šire.”

Osvrnuvši se na najavljenu Biskupijsku sinodu, biskup Križić izrazio je uvjerenje “da će i to biti jedan poseban, milosni događaj za cijelu biskupiju, napose za taj kraj u kojemu se danas teško živi. Nadamo se i da će ga mladi oživjeti”.

 

Preuzeto: IKA

Galerija fotografija

Gospićko-senjska biskupija domaćin SHKM 2024.
Gospićko-senjska biskupija domaćin SHKM 2024.
 
  Vijesti - Sve