Nadbiskup Ivan Devčić u Hamiltonu

Petak, 16. 3. 2007.

U četvrtak su gosti s domaćinima iz Hamiltona posjetili Hrvatsku župu Presv. Trojstva u Oakvillu koju vode mostarski svećenici don Ilija Petković i mons. Ivan Vukšić. Sestre milosrdnice u Oakvillu pozvale su goste na zajedničko druženje prigodom dana Majke Lujze, utemeljiteljice njihovog reda. Za gostoprimnstvo su se pobrinule s. Smiljana, s. Bernadette i s. Bernarda. Popodne su gosti posjetili Franjevačko središte u Norvalu gdje je pri kraju gradnja velebne crkve Kraljice mira. Voditelj središta fra Stipe Pandžić, franjevac čikaške kustodije Hercegovačke franjevačke provincije, upoznao je goste s poviješću i planovima središta. Navečer su gosti u hamiltonskoj crkvi slavili misu poslije ispovijedi i klanjanja pred Presvetim. Potom je slijedio susret s krizmanicima.

 

U nastavku svoga kratkog boravka o. Nadbiskup će imati susret s krizmanicima u petak navečer te posjetiti hrvatsku Cursillo ultreyu koja se petkom navečer sastaje na molitvu.

U subotu je u planu duhovna obnova za učitelje Hrvatske škole a popodne posjet neokatekumenskom sjemeništu Redemptoris Mater u Torontu gdje studiraju i tri hrvatska bogoslova, i navečer nedjeljna misa u toronstkoj hrvatskoj crkvi Naše Gospe Kraljice Hrvata koju vodi župnik vlč. Ivan Novak iz Zagrebačke nadbiskupije.

U nedjelju je u Hamiltonu predviđena jutarnja misa na kojoj će nadbiskup predvoditi službeno primanje novih članica u kanadsku katoličku žensku udrugu čiji se ogranak u hrvatskoj župi zove Hrvatska katolička žena „Katarina Zrinska". Za ovu prigodu uobičajena je nazočnost biskupijskog vodstva ove udruge.

Pod podnevnom misom o. Nadbiskup će podijeliti sakramenat potvrde 21 mladom župljaninu koji su se za ovaj sakramenat pripremali u subotnjoj Hrvatskoj župnoj školi.

U ponedjeljak je predviđen susret s hrvatskim pastoralnim djelatnicima, svećenicima, redovnicima i redovnicama na ovom području, a popodne se gosti opraštaju i odlaze iz Kanade.

Hrvatska župa u Hamiltonu ima dogovor s mjesnim biskupom da sv. Potvrdu naizmjence podjeljuju mjesni hamiltonski biskup i neki od hrvatskih biskupa iz domovine. Po tom je ključu za ovu prigodu pozvan riječki nadbiskup metropolit mons. Ivan Devčić.

(mgm)

 

PHOTOS (Photo Pinklec):

NiduH    1  Dio naslovne stranice hamiltonskog župnog lista „Naša župa" - fotografija sa zadnjeg nadbiskupova posjeta Hamiltonu prije dvije i pol godine.

2        Sa susreta u Oakvillu

3        Pred crkvom Kraljice mira u Norvalu

 

  Vijesti - Sve