Naši biskupi na dočeku relikvija sv. Leopolda u Rijeci

Ponedjeljak, 18. 9. 2017.

Obred dočeka predvodio je riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić u zajedništvu s provincijalom Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jurom Šarčevićem, krčkim biskupom Ivicom Petanjkom, gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, gospićko-senjskim biskupom u miru Milom Bogovićem, porečkim i pulskim biskupom u miru mons. Ivanom Milovanom te mnogobrojnim svećenicima i redovnicima.
Dolazak relikvije neraspadnutog tijela sv. Leopolda Plesom sv. Tripuna najavili su članovi Bokeljske mornarice koji su u kapucinskoj crkvi bili i prvi čuvari tijela. U prigodnoj homiliji fra Jure Šarčević je istaknuo da se Bog poslužio Leopoldovim malim tijelom, bio je visok samo 1.35 cm, kako bi izveo tolika dobra ovome svijetu. To čini i u današnje vrijeme, a tome svjedoče vjernici koji se utječu sv. Leopoldu. Ono što ga je učinilo velikim jest i činjenica da je svakodnevno bio povezan s Bogom. Dnevno je služio dvije mise, a njegov način ispovjedanja bio je svetački, kazao je između ostaloga fra Jure.
Tijelo sv. Leopolda bit će izloženo do utorka 19. rujna kada se vraća u Padovu, a do tada će kapucinska crkva biti cijelo vrijeme otvorena. Ispred sarkofaga će se izmjenjivati straža koju čine članovi različitih molitvenih zajednica i udruga, a ispovijed će biti moguća cijelo vrijeme u kripti crkve (donja crkva). Također, organiziran je program bdjenja. Misno slavlje u 19 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić, a večernju misu za mlade u 23 sata povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Marko Šarić. Program sa satnicom bdenja može se pročitati na službenoj mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije.

leopold b m 2leopold b m 3nadbiskup i biskupi

  Vijesti - Sve