Novi broj Vrila godišnjaka Otočkog dekanata

Ponedjeljak, 24. 12. 2018.

 Nakon uvodnika urednika mons. Šporčića slijedi poruka Gospićko-senjskog biskupa za Božić 2018. i novu godinu 2019, zatim rimokatolički kalendar s godišnjakom kao i rubrika "Dobro je znati" s iscrpnim podacima o tijelima i službama Gospićko-senjske biskupije. Župnik odgovara na česta pitanja vjernika prisutna u narodu, tu su naši mediji web stranica Župe, Vrilo, radio emisija, tisak. Naš je biskup mons.Zdenko Križić preko svoje poslanice za Katehetsku nedjelju u pastoralnoj godini 2018./2019. obraća se roditeljima, djeci, mladima, učiteljima, vjeroučiteljima, svećenicima i suradnicima želi im lijepu i u svemu uspješnu novu školsku godinu. O Godišnjem susretu župnih pastoralnih vijeća župa Gospićko-senjske biskupije u Otočcu piše Ivan Bižanović, o Dekanatskom obiteljskom hodočašću na Krsano, te o Biskupijskom susretu ministranata svoj osvrt daje don Anđelko Kaćunko, o hodočašću na Nacionalni susret katoličkih obitelji u Solinu od 8.-17.9.2018. piše Jelena Odorčić, o Duhovnim vježbama za svećenike Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije na Krasnu piše mr. Tomislav Šporčić kao i o susretu pripravnika za svetu Potvrdu iz župa Otočkog i Senjskog dekanata. O Biskupijskom susretu čitača u liturgiji na Plitvicama piše Zvonko Ravnogajac.

 U rubrici "Vijesti iz župa Otočkog dekanata" vidimo kako se to bar u onim najvažnijim događanjima ostvaruje u župi. Tu su župnici sa svojim suradnicima istaknuli ono što su u tijeku godine događalo u njihovoj župi. To je određena kronologija događanja. U crkvenom djelovanju uvijek su među najvažnijima naši mladi. Oni su nešto od svog djelovanja opisali u rubrici "Mladi za mlade".

Bogata je rubrika "U susret s ljudima i krajem" Čitajući neke članke, možemo toliko toga upoznati, naravno utvrditi ali i drugima pomoći pripovijedajući ono što smo spoznali. Rubrika "Iz tiska" daje nam znati da u našoj sredini ima veći broj ljudi koji pišu i stvaraju, koji razmišljaju i osobno žele drugima priopćiti ono što su sami naučili ili doživjeli. Svi tekstovi našeg Vrila pomažu nam uočiti tolike stvari iz našeg podneblja i šire.

Puno je tu poznatih domaćih imena koji pišu za Vrilo od književnika Milana Kranjčevića, književnice Jadranke Prša, poetese i profesorice Manje Kostelac-Gomerčić, prof. Ruže Orešković, kapetana Zdravka Prše, biskupa u miru mons.dr.Mile Bogovića, župnik suradnika laika, članova ŽPV, i svih župnika na svojim župama u Otočkom dekanatu.

 

Naslovna stranica posvećena je lijepo obnovljenoj crkvi sv. Jurja u Jezeranima, a na zadnjoj stranici je izgled jezeranske crkve sa stare razglednice, prije rušenja. Vrilo ima 306 stranica,fotografije u boji, može se nabaviti u svim župama Otočkog dekanata po cijeni od 25,00 kuna.

 

  Vijesti - Sve