OTOČAC: Manifestacija “Advent u Otočcu”

Nedelja, 13. 12. 2009.


13. prosinca u župnoj crkvi Presvetog Trojstva s početkom u 10,30 sati održan je koncert violinistice Tare Horvat uz klavirsku pratnju Julie Gubajduline, a poslije koncerta sveta misa povodom III nedjelje Došašća i nedjelje Caritasa.
- Kako povezati pokoru i obraćenje i poziv na radost. Teško nam je slutiti jer radost mjerimo brojnim darovima no danas su neki poistovjetili užitak i radost. Narod je uvjek u iščekivanju, dok nemamo sve možemo se radovati. čovjek mora biti u iskušenju onoga što nadolazi, netko može darovati, zaraditi, radost nadilazi sve to. Treba mijenjati svoj život. što nam je činiti ? I za Crkvu je izazov što treba činiti. Riječ Božja treba odjeknuti u našem srcu. Trebamo biti da živimo za drugoga, treba odricanja, žrtve. Nije to neka muka, to je radost. Nema majčine radosti ako se ne žrtvuje za svoju djecu. Crkva mora biti glasnik poput sv.Ivana. Egoizam je neprijatelj radosti. čovjek se povuče u samog sebe i postaje jež pun bodlji. Nedopustite da vam od očaja klonu ruke. Mi smo pozvani da nosimo poruku. Uzdigni se visoko kršćanine, izdigni se iznad sebe poručio je mons.šporčić u svojoj homoliji.
- Sva današnja prikupljena milostinja ide za potrebe Caritasa.

Euharistijsko slavlje uveličao je mješoviti crkveni pjevački zbor predvođen s.Krešimirom uz orguljsku pratnju prof. Branke Bernardi.

  Vijesti - Sve