Ponovno na Deltu

Petak, 13. 5. 2005.

Papa_medju_nama, bdjenjena Delti.U siječnju ove godine AKD "Jeronim" pokrenuo je ovu inicijativu za obilježavanje jednog od značajnijih dana u novijoj povijesti grada Rijeke, kao izraz zahvalnosti Bogu za posjet Svetog Oca. Ovu glazbeno-duhovnu inicijativu podržao je riječki nadbiskup msgr. dr. Ivan Devčić a organizacijsku i financijsku potporu ovom događaju dali su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija dok su se medijskom pokroviteljstvu odazvali Novi list, te Primorski radio i Hrvatski katolički radio. Obje radio postaje uživo će prenositi bdijenje.

Poradi što kvalitetnije realizacije glazbenog dijela programa, u organizaciju se uključila Hrvatska glazbena unija Primorsko-goranske županije, kao jedan od nositelja programa uoči Papine mise na Delti 2003. godine. Uz nastupe Dua Aledory, Grupe 4'33'', Duška Jeličića i Bonace, u programu sudjeluju i renomirani izvođači duhovne glazbe poput čede Antolića i Željke Marinović, pobjednika Uskrsfesta, zatim Kumi i Denis Tonkela.

Središnji dio koncerta biti će nastup grupe "Fides" iz Zagreba, koji će, kako naglašava članica grupe Arijana Meštrović, održati svoj prvi dugoočekivani koncert u Rijeci. Voditeljica programa biti će Sanja Doležal, a osim glazbenog dijela programa, okupljenima će o svom svećeničkom životu progovoriti trsatski franjevac fra Rozo Brkić.

Vrhunac bdijenja je sveta misa na Delti koju će u ponoć predvoditi nadbiskup Devčić sa svećenicima grada, a nakon mise svi su sudionici bdijenja pozvani u procesiji ići Trsatskim stubama do Svetišta Gospe Trsatske gdje će se na molitvu i pjesmu okupiti ispred odnedavno postavljenog kipa Ivana Pavla II.

Uoči duhovskog bdijenja od sutra do petka u kripti crkve Gospe Lurdske na Žabici održat će se duhovna priprema za bdijenje. Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu svaki dan će od 20 sati predvoditi molitvene zajednice mladih Rijeke.

 Kristina Pilipović

  Vijesti - Sve