Posveta ulja

Petak, 25. 3. 2005.

 

Biskup Bogović podsjetio je da je ovo peti put da se u gospićkoj katedrali posvećuje ulje, od svete krizme koje nam daje snagu vjere, kao i bolesničko ulje koje podsjeća na slabosti koje baštinimo kao ljudi.

Biskup se zapitao na kojoj je razini naše vjerničko i svećeničko svjedočenje koje svakako trebamo ojačati u čemu svakako trebaju prednjačiti pastiri naše biskupije. Oni su pozvani ispovijedati zajedništvo sa svojim biskupom, ali ne u zajedništvu koje se temelji samo na upravi, strukturi i zajedničkim materijalnim interesima već u vjernom svjedočenju Božje vjere.

Bolesničko ulje koje nas upućuje na ljudsku slabost i krhkost treba nas upućivati na te ljude koji trebaju našu pomoć a Crkva za njih treba imati razvijen osjećaj, poručio je između ostalog biskup Bogović svećenicima G-S  biskupije. Snaga našeg svjedočenja proizlazi iz euharistije u kojoj mi pronalazimo snagu i poticaj za svoju svećeničku službu.

Svećenici su zatim obnovili svoja obećanja poslušnosti vlastitom ordinariju nakon čega su predali priloge iz akcije Misereor za pomoć slabima, bolesnima i potrebnima

  Vijesti - Sve