Proslava Uzašašća u Otočcu

Četvrtak, 29. 5. 2014.

U svojim razmišljanjima župnik mons.Šporčić je kazao kako Evanđelje kojim Crkva navještava svetkovinu Uzašašća također treba shvatiti kao slikovit govor kojim se želi nešto izreći, a ne kao protokol ili kronologiji nekog događaja. Ne smijemo to uzeti u prostorskom smislu, kao da je Isus krenuo na neko daleko putovanje na kraju kojega ga čeka nebo kao nekakav za njega posebno pripremljen prostor u kojem se on sad nalazi, dok smo mi ostali bez njega na zemlji. Slikovit govor o njegovom uzašašću na nebo želi nam reći dvije bitne stvari: s obzirom na Isusa, to je konačni dovršetak njegova poslanja i njegova djela spasenja. Svetkovina Uzašašća svojim slikovitim govorom želi istaknuti kako su Isusov dolazak na ovaj svijet, njegov život, smrt za nas, njegovo uskrsnuće i proslava kod Oca iz temelja izmjenili odnos neba i zemlje. Danas među ljudima često susrećemo dvije velike suprotnosti: na jednoj strani ljude razočarane u ovaj svijet, te one koji su posve okrenuti ovoj zemlji i ne očekuju ništa više. Ni jedno ni drugo nije kršćanski stav. Kršćanin ne može biti zdravo pobožan bez aktivnosti i Božje ime, ali ni aktivan u duhu evanđelja bez prave pobožnosti. On mora istim pogledom obuhvaćati i nebo i zemlju. To je poruka današnje svetkovine. Kršćanin, svjestan svoga poslanja koje ima od Isusa Krista, slijedi put koji se čvrsto se oslanja na ovu zemlju, ali koji je sigurno usmjeren prema nebu - zaključio je župnik.

Na misi je bilo posebno svečano jer su krštene dvije odrasle djevojčice: Tea Rukavina i Lucija Ravenščak.

Na misi za pokojne djelatnike Osnovne škole Otočac uz ravnateljicu Luciju Sekula bilo je puno učitelja, nastavnika i profesora te ostalih djelatnika u Osnovnoj školi, kao i umirovljenih djelatnika Osnovne škole Otočac, a uočili smo i profesore Srednje škole Otočac.

30.svibnja Osnovna škola "Zrinskih i Frankopana" Otočac slavi svoj Dan, tako će sutra u Domu kulture ( GPOU ) u 11 sati biti upriličen svečani program.

  Vijesti - Sve