Rokova u Cvitoviću

Subota, 17. 8. 2019.

Rokova u Cvitoviću

Blagdan sv. Roka suzaštitnik je župe Cvitović u Slunjskom dekanatu i najznačajniji dan u godini iako je patron  župe sv. Nikola biskup.  Rokova je dan kada brojni raseljeni Cvitovčani dođu u svoje rodno mjesto iz inozemstva a tada se tradicionalno održava i smotra folklora Korduna.

Ovogodišnje misno slavlje predslavio je u 16 sati župnik Gornjeg i Donjeg Kosinja i domaći sin vlč. Pero Jurčević u suslavlju domaćeg župnika Šime Božića, župnika i dekana slunjskog mons. Mile Pecića kao i više svećenika dekanata. Propovjednik je progovorio o liku sveca sv. Roka kao osobi koja je sebe davala drugima i koji nam je danas ponajbolji uzor i nakon 17. stoljeća.  Sv. Rok se odrekao bogatstva, razdijelio ga siromasima i bogatio se u Bogu! Tako jednostavno a zahtjevno.Poseban ugođaj bila je liturgijsko-glazbena animacija brojnih članova KUD-ova nazočnih misnom slavlju. Župnik Šimo Božić na kraju je zahvalio svim dionicima slavlja i pozvao vjernike na nastavak  kod obližnje lovačke kuće gdje je održana smotra folklora.    

Nastupile su četiri folklorne skupine s repertoarom više pjesama i kola, KUD “Graničari” iz Cvitovića, KUD “Korana“ iz Slunja, KUD Turanj iz Karlovca te „Sveti Juraj“ iz Zagorja Ogulinskog.

 

Zvonko Ranogajec

Galerija fotografija

Rokova u Cvitoviću
Rokova u Cvitoviću
 
  Vijesti - Sve