Susret vjeroučitelja Riječke metropolije na Cresu

Četvrtak, 22. 6. 2017.

Ove godine na druženje se odazvalo oko 80 vjeroučitelja. Zajedničko okupljanje bilo je u župnom stanu župe Marije Velike u Cresu gdje su gosti lijepo dočekani uz okrijepu i međusobno pozdravljanje, a posebne pozdrave i izraze dobrodošlice izrekli su župnik vlč. Marijan Kosić i mons. Anton Peranić, predstonik katehetskog ureda Krčke biskupije. Nastavilo se dalje obilaskom samog grada Cresa i sakralnih objekata koje je potrajalo oko dva sata. Iza podneva svi su se okupili na svečano misno slavlje koje je predvodio mjesni, krčki biskup mons. Ivica Petanjak u koncelebraciji s 12 svećenika s otoka Cresa. Ljepoti misnog slavlja veliki doprinos je dao župni zbor mladih predvodeći pjevanje kojem su se svojim glasovima pridružili i vjeroučitelji.

Nakon mise, zajedničkog fotografiranja i kraćeg razgovora, uslijedio je odlazak na zajednički objed uz koji se lijepo počastilo, a još ljepše popričalo, pojadalo, razmijenilo iskustva ... Do kraja ovoga studijskoga dana s autobusima se otišlo u posjet župe Lubenice odakle se pruža "orlovski pogled" na more ispod, što privlači mnogo domaćih i stranih turista, iako u tome mjestu stalno nastanjene žive samo 4 starije gospođe. Za kraj je ostavljen posjet Valunu, poznatom po dvojezičnom i dvografijskom (latinica i glagoljica) pisanom kamenom spomeniku kulture iz 11. stoljeća: Valunska ploča.
Na kraju druženja, ovoga izuzetno toploga dana, toliko da se čak i jedan autobus gasio, svi su otišli jako zadovoljni, kako onime što je organizator ponudio ali i još zadovoljniji toplinom susreta i razgovora koji su se vodili tijekom dana. Za kraj informacija da je 2018. godine domaćin ovoga tradicionalnoga druženja Gospićko-senjska biskupija.

{flickrset}72157685395036995|800|600|josoon-joso|N{/flickrset}

  Vijesti - Sve