Svetkovina Presvetog Trojstva - podjeljivanje sakramenta potvrde i Dan župe Otočac

Nedelja, 15. 6. 2014.

Na početku misnog slavlja preuzvišenog Oca biskupa pozdravio je domaćim mons.Tomislav Šporčić koji se zahvalio biskupu na današnjem dolasku kao pastiru Crkve.

U ime krizmanika biskupa je pozdravio krizmanik Ivan Kraljić, zajedno s krizmaniciom AnomMarijom koja je biskupu uručila buket cvijeća kao dobrodošlicu u našu župnu zajednicu.

U svojoj homiliji biskup je kazao kako nam Potvrda daje "osobitu snagu Duha Svetoga" da, kao "pravi svjedoci Kristovi, riječju i djelom, širimo i branimo vjeru", da "hrabro ispovijedamo ime Isusovo" i nikad se ne stidimo njegova križa. Isus je došao da nam pokaže put. U Presvetom Trojstvu su tri osobe: Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti. Dragi krizmanici važno je dati znati primati. Isus Krist je došao da nas uputi, došao je radi nas i našega spasenja. Prekjučer smo slavili blagdan Sv.Antuna Padovanskog njegov smjer života je bio ići prema Presvetom Trojstvu. Vidimo da se Sv.Ante nije osigurao za put, iako je sve imanje rasprodao, vođen je Duhom Svetim. On je vjerovao u put prema Presvetom Trojstvu, i zato danas ljudi štuju Sv.Antu. Uvijek je išao onim putem prema čovjeku i Presvetom Trojstvu. Postoji i drugi put o kojemu piše Sv.Pismo da nam napakosti, zato se čuvajte tih puteva protiv čovjeka. Naš je cilj u pobjedi, ljubavi i životu. Otvorimo se Božjem Duhu, to je punjenje naših rezervoara ljubavi i dobrote. Koji Boga ljube - sve upućuje na to zaključio je biskup Bogović.

Na kraju je biskup kazao kako će danas krizmanici primiti Duha Svetoga i očekujemo da će taj dar u njima rasti i dati im snagu da i dalje budu zreli kršćani, dobri vjernici. Molimo za njih, pozvao je Biskup, da snagom Duha Svetoga ostanu odgovorni članovi svojih obitelji i Crkve.

U ime roditelja krizmanika biskupa je pozdravio prigodinim i biranim riječima Josip Rogić otac krizmanika i član Župnog pastoralnog vijeća.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor " Sv.Cecilija" predvođen č.s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

ot-trojstvo2ot-trojstvo3

  Vijesti - Sve