Tonka fest 2015

Nedelja, 3. 5. 2015.

Pokrovitelj Tonkafesta svih ovih godina je Grad Ogulin a suorganizator Pučko otvoreno učilište Ogulin i HDS Zamp. Festival je održan u Školskoj sportskoj dvorani pred dvije stotine gledatelja a nastupilo je 9 izvođača. Tonkafest je poznat u Hrvatskoj po svom humanitarnom karakteru i jedini je festival duhovne glazbe u Karlovačkoj županiji i Gospićko-senjskoj biskupiji.
Festival je otvorio izvršni ravnatelj festivala i predsjednik udruge Oda prijateljstvu Hrvoje Magdić koji je po tradiciji istaknuo glavni motiv osnutka festivala, sjećanje na prerano preminulu Antoniju Turković čiji stihovi se stalno oživotvoruju na festivalu. I ove godine je prihod od ulaznica išao za potrebu bolesne Metee (17 godina). Osim što prihod od festivala ide bolesnoj djeci ogulinskog kraja, on jasno promovira duhovnu glazbu.
Mišljenju publike i izvođača pobjednici Tonkafesta 2015 su Vedran Vegar i Dječji zbor kralja Zvonimira iz Knina sa skladbom „Kraljica mira". Odlukom žirija najboljim natjecateljem proglašen je vokalni ansambl Lira iz Starog Petrovog Sela kod Nove Gradiške sa skladbom „U srcu mome".
Nagradu pobjednicima uručio je predsjednik Ode priajteljstva Hrvoje Magdić kao i gradonačelnik Ogulina Jure Turković. Uoči festivala svi sudionici su nazočili večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Križa koju je predslavio župni vikar Dino Rupčić u suslavlju župnika Generalskog Stola Ivice Tolle te su zajednički animirali misu.

  Vijesti - Sve