U Lapcu prva krizma nakon pet stoljeća

Subota, 5. 5. 2018.

Oca biskupa na početku je pozdravila je majka Kata Kristić i ovim riječima:
"Želimo Vam dobrodošlicu u našu župu, u kojoj niste prvi puta! Stojimo ovdje pred Vama apostolskim nasljednikom, našim župnikom i ovom našom župnom zajednicom. Ovaj događaj ne ulazi samo u povijest ove župe nego trajno ulazi u povijest naših života. Posebno cijenimo što pratite rad i život naših mladih, kojima ćete danas podjeliti sakramenat svete potvrde. Vjerujemo da će i dalje biti u Vašim molitvama.
Primanjem sakramenta svete potvrde naša djeca će postati kršćanski punoljetni.Nadamo se da će ostati odgovorni i zreli ljudi i vjernici, obdareni darovima Duha Svetoga.U našoj biskupiji ova pastoralna godina u znaku je obitelji. To je upravo i razlog više da mi roditelji i njihovi kumovi pratimo našu djecu svojim molitvama i savjetima i pokazujemo primjer dobrim djelima. Sve smo to pozvani činiti u zajedništvu koje čini vidljivu zajednicu Kristovu Crkvu."

A krizmanica Gabriela Dejanović uručila je Biskupu cvijeće.

Na kraju mise zahvalu za podijeljenu svetu potvrdu Biskupu u ime roditelja i krizmanika izrekla je u formi molitve majka Slađana Vidaković Kovačević koja je između ostaloga rekla: "Hvala Ti, Gospodine, za još jedan dan proživljen Tebi na slavu."
Biskupu je na kraju svete mise od krizmanika i kumova kao dar uručena i mitra, a dobio je i uokvireni "sutješki križ" koji podsjeća prognane Hrvate na svoja ognjišta u Bosni koja su morali napustiti. Isti križ na dar je dobio i tajnik oca biskupa vlč Mišel Grgurić.

Treba na kraju naglasiti da je svojim pjevanjem i sviranjem ovaj događaj uveličala i obitelj Miletić iz sv Roka.

krizma lapac h

krizma lapac g

krizma lapac f

krizma lapac e

krizma lapac d

krizma lapac c

krizma lapac b

  Vijesti - Sve