U Otočcu započela duhovna obnova povodom blagdana Fabijanova

Srijeda, 16. 1. 2019.

 U svojoj homiliji vlč.Miškulin govorio je o liku i djelu svetih Fabijana i Sebastijana. Progovorio je i o nezainteresiranosti za netoleranciju kakvu kršćani trpe u zemljama Iraka, Palestine, Kine, Nigerije, Alžira, Indije. Popis zemalja u kojima se proganja kršćane je sve duži i više nije sastavljen samo od islamskih zemalja. Iako je Papa osobno zabrinut za stanje na Bliskom istoku gdje su kršćani "najopterećenija i najizloženija manjina". Vatikanski dužnosnici tvrde da se "kristijanofobija" širi i na području Europe. Papa je ponovio tezu da je vjerski fanatizam , jer i jedna i druga pojava predstavljaju vanjski oblik odbijanja legitimnog pluralizma i samog principa laicizma.

 Tako je propovjednik progovorio i o "kršćanofobiji" koja se sastoji od ponašanja koja se mogu dijeliti u tri područja: Loše obrazovanje ili loša informacija o kršćanima i njihovoj religiji, ponajviše putem medija, zatim netolerancija ili diskriminacija koju trpe građani koji su kršćani, napose zbog administrativnih ili legislativnih poteza koji favoriziraju pripadnike drugih religija ili one koji ne vjerujui, napokon, čisto nasilje i progoni.

 Veliki broj vjernika na misi slavio i primio sakrament bolesničko pomazanje. Pomazanje uljem upućuje na Božju ozdravljujuću ljubav koja struji u bolesnika i njegove rane. Ne smijemo biti fokusirani na ozdravljenje svih simptoma, jer ono se može dogoditi na više razina. Božja ljubav može ozdraviti bolest, njene simptome ili dušu.

 Na kraju mise mons.Tomislav Šporčić blagoslovio je krunice Gospe Žalosne koju izrađuju mladi a koje su poslije podjeljenje na izlazu iz crkve.

 Lijepo i skladno je pjevao crkveni zbor iz župe Ličko Lešće, tako je i završio prvi ovogodišnji susret vjernika iz ove dvije župe u našoj otočkoj župi.

  Vijesti - Sve