Vlč. Mišel Grgurić zaređen za svećenika

Subota, 18. 6. 2016.

Koncelebrirala su 24 svećenika među kojima generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić, rektor katedrale i gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar kao i rektor bogoslova riječke Teologije mons. Sanjin Francetić. Svečanost liturgiji dao je katedrali zbor pod vodstvom vlč. Josipa Šimatovića i uz orguljsku pratnju Karle Tripalo i solo dionice Petre Brozović.

Zareditelj biskup Križić je izrazio posebnu radost što na velikoj i potrebitoj njivi Gospodinovoj u biskupiji dobivamo novog radnika istaknuvši da radosna vijest mora biti u prvom planu. Veliko oduševljenje i zanos osjećaji su svakog svećenika prilikom ređenja nadahnutih božjom pedagogijom koja ih hrani za ono zahtjevno što ih čeka kasnije. Tu je znakovita paralela s blaženom djevicom Marijom kojoj kod navještenja nije bilo riječi o križu i patnji, no ona je uz sve to ostala vjerna Bogu. Kod svećenika duhovna snaga vremenom zna oslabiti, no stalno treba raspirivati Božju milost. Poteškoće i kušnje koje će ti se kasnije javiti nemoguće je izbjeći, no one se mogu obraniti zauzetijom molitvom i jačim prianjanjem uz Isusa. Radost i ustrajnost u svečenićkom pozivu ne mogu slomiti nikakvi utjecaji, zaključio je biskup Križić.
Interesantno je da je prvi ređenik nakon osnutka Gospićko-senjske biskupije bio vlč. Ivica Miloš koji je baš kao i posljednji, današnji ređenik Mišel Grgurić došao iz Korenice. On je na kraju zahvalio svima koji su mu pripomogli da postane svećenik, od svojih roditelja, preko župnika Korenice Stipe Zebe pa do biskupa Mile Bogovića i zareditelja biskupa Križića.

redjenje Misel 2

Mišel Grgurić

redjenje Misel 2

redjenje Misel 2

redjenje Misel 2

  Vijesti - Sve