Zbor savjetnika

Ponedjeljak, 28. 1. 2013.

O Crkvi Hrvatskih mučenika na Udbini izvijestio je mons. Tomislav Rogić. Nakon Dana hrvatskih mučenika (25.8.2012.) crkvu je posjetilo 5-6 tisuća ljudi. U župi katoličke obitelji žive s crkvom i dolaze u velikom broju na mise. Trebat će još puno toga učiniti na uljepšavanju crkve i okoliša.

Nije se mogao zaobići problem nametnutog zdravstvenog odgoja u školama. Ankete koje se naručuju o tom pitanju često puta su manipulacija. Trebala bi se formirati župska roditeljska vijeća koja bi promišljala i branila roditeljsko pravo na odgoj. Pojedine biskupije već imaju posebni odbor za zdravstveni odgoj. Laici su se pokrenuli i postaju nezaobilazna snaga u društvu.

Generalni vikar mons. Tomislav Šporčić informirao je savjetnike o aktivnostima u godini vjere.
U popodnevnim satima dekani su dali godišnja izvješća. Biskupiju čini šest dekanata. Udbinski dekanat ima 12 župa na kojima radi 6 svećenika (dekan je mons. Tomislav Rogić). U Slunjskom dekanatu na 9 župa radi 6 svećenika (dekan moms. Mile Pecić). U Senjskom na 12 župa radi 6 svećenika (dekan vlč. Silvio Milin). U Ogulinskom dekanatu na 16 župa radi 12 svećenika (dekan je preč. Robert Zubović). U Gospićkom na 10 župa ima 8 svećenika (dekan mons. Mile Čančar). U Otočkom na 17 župa radi 9 svećenika (dekan preč. Nikola Komušanac). Godišnja izvješća govore o stanju u župama, o zdravstvenom stanju svećenika, o aktivnostima u protekloj godini, zaključeno je s određenim planovima u ovoj godinu.
 

  Vijesti - Sve