„Krv mučenika sjeme je novih kršćana!“  Obilježavanje 77. godišnjice smrti s. Žarke Ivasić

Objavljeno: 11. 05. 2023

„Krv mučenika sjeme je novih kršćana!“ Tertulijan.

Župa Gospić svake godine 16. svibnja, obilježava  godišnjicu mučeničke smrti redovnice časne sestre Žarke Ivasić, milosrdnice, strijeljane na taj dan 1946. na gospićkom groblju, uz kapelu Sv. Marije Magdalene. Rođena je 18. studenog 1908. godine u Krašiću. Godine 1931. odlazi u samostan Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog u Zagreb. Djelovala je u više bolnica: Gračacu, Banjoj Luci, Petrinji, a od 1939. do 1943. godine u Otočcu.  Njezini posljednji dani u gospićkom zatvoru, odlazak na stratište i smrt, ostavili su u mnogima sliku hrabre i predane kršćanke – redovnice koja je mučeništvo  podnijela  čvrstom vjerom u Gospodina, sigurna da je čeka vječna nagrada na nebesima. 

Povodom obilježavanja  smrti drage nam s. Žarke, okupiti ćemo se 16., svibnja u 18:20 kod grobnice pokojnice, predvođeni prečasnim kancelarom Mišelom Grgurićem. Nakon toga uputiti ćemo se u katedralu Navještenja BDM, na misu za s. Žarku, koju će u 19 h predvoditi gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

Zahvalni što imamo zagovornicu s Neba, okupimo se u što većem broju, kako bi slaveći njezinu smrt, dopustili da u našim srcima izraste sjeme Božje Riječi; „Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti.“ Lk 21, 17-19.

Valentina Borovac

  Najave - Sve