bener

U Kompolju na Stipanju Zlatna misa mons.dr. Milana Šimunovića

milan šimunovićMons.dr. Milan Šimunović, umirovljeni profesor KBF-a, svećenik Riječke metropolije, na današnji dan zaređen je za svećenika 1966., a svoju prvu misu, Mladu misu, održao je na Novu godinu, 1.1.1967. g.,u rodnoj župi Kompolje. Iza njega je 50 godina svećeništva. Tim povodom ovaj jubilej, koji nazivamo i Zlatna misa, sam slavljenik je odlučio proslaviti na dan sv. Stjepana, patrona svoje rodne župe Kompolje, 26. prosinca 2016. s početkom u 10 sati. Pročitajte u nastavku osobni osvrt prof.dr. Milana Šimunovića povodom Zlatne mise, kao i glasilo župe Kompolje posvećeno ovom slavljeniku.


18. prosinca 2016. (50. godišnjica svećeničkog ređenja u Senju)

UZ "OBAVIJEST" O "ZLATNOJ MISI"

Poštovani prijatelji - dobri i dragi ljudi!

Zahvaljujem na razumijevanju za ovakav način slavlja moje 50. obljetnice svećeništva, kako piše u priloženoj Obavijesti. Posebna hvala na zalaganju mojemu župniku don Anđelku Kaćunku. Najvažnije je da se jedni za druge molimo, u spremnosti na 'nošenje životnih bremena' jedni drugima, kako nam kaže apostol Pavao.

Budući da me poneki češće pitaju gdje sam i što sada radim (otkako sam u mirovini) želim samo kratko ovom prigodom napomenuti da 'ne mirujem', odnosno da za 'svoje godine' i zdravlje prilično radim. Stanujem na Trsatu u nadbiskupijskoj (župnoj) kući, posebno zahvaljujući dragim oo. franjevcima za mogućnost "bratskoga stola" - ručka. Pomažem u mojoj Riječkoj nadbiskupiji ovisno o potrebama (u nekim važnijim pothvatima), pri Svetištu Majke Božje Trsatske (osobito kada su hodočašća) i župi Sv. Jurja te u mojoj rodnoj Gospićko-senjskoj biskupiji, posebice u Gackoj dolini, i drugdje. Rado sam na usluzi braći svećenicima i u stvaranju pastoralno-katehetskih planova, u duhovnim obnovama i nekim slavljima. Osim toga brinem se i za 'Starinu' u Kompolju.

Dakako, najviše se posvećujem pisanju članaka u nekim časopisima, mjesečnicima i župnim listovima, a još uvijek surađujem i u radu Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za katehizaciju i novu evangelizaciju. Kako je rečeno u Obavijesti, u posljednje vrijeme radim i na dvije nove knjige koje će uskoro biti tiskane: "Prenošenje vjere u promijenjenim okolnostima suvremenoga svijeta. Pomaci u stvaranju misionarskoga lica Crkve u kršćanskim zajednicama", te (u suautorstvu) "Promjene u katehetskom pastoralu župne zajednice. Utopija ili stvarnost?" U pretpostavci da će neke zanimati, u dogledno vrijeme dostavio bih Bibliografiju i cjeloviti Sadržaj svih, osobito novih knjiga, u nadi da bi nekome 'koja ideja' možda mogla i koristiti. Hvala na zanimanju i sjećanju, a posebice na molitvi.

Milan Šimunović, v. r.

 ZLATNA MISA M. Šimunovića Kompolje 26. 12. 2016 AZLATNA MISA M. Šimunovića Kompolje 26. 12. 2016 BZLATNA MISA M. Šimunovića Kompolje 26. 12. 2016 cZLATNA MISA M. Šimunovića Kompolje 26. 12. 2016 D

Tags: Milan Šimunović, zlatni jubilej, zlatna misa

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice