Biskupi Šaško i Bogović na primanju kod karlovačkog župana Vučića

Ponedjeljak, 21. 12. 2015.

Čestitajući nastupajuće blagdane gospićko-senjski biskup Mile Bogović je poručio da tražimo nove putove i formule s „nadamo se, pozitivnim iskoracima, s mostom ili bez mosta. Mi kao Crkva vam stojimo na raspolaganju podržavajući zajedničke projekte za dobro naroda“, da bi na kraju svim nazočnima poklonio kalendar Crkve hrvatskih mučenika za narednu godinu s temom oltarnog reljefa crkve Hrvatskih mučenika autora kipara Kuzme Kovačića.

Pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško prenoseći pozdrave kardinala Josipa Bozanića i svojih kolega pomoćnih biskupa zagrebačkih Valentina Pozaića i Mije Gorskog, u svojoj je poruci ponudio tri bitna sadržaja koja nudi Zagrebačka nadbiskupija. Prvo je Godina milosrđa u svjetlu jučerašnjeg otvaranja vrata u nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu, u duhu čega želimo činiti duhovna djela za bližnje. Biskup je zatim predstavio radni dokument za zasjedanje druge sinode Zagrebačke nadbiskupije kao traženje novih oblika djelovanja u Crkvi. Treći bitan sadržaj je lik blaženog A. Stepinca kao nadahnuće u dobru, da bi na kraju poklonio reljef blaženika i budućeg sveca županu Vučiću.

U ime biskupa sisačkog Vlade Košića dekan Franjo Ćuk je istaknuo težište njihove biskupije u pastoralnom radu na mlade i njihovo školovanje te obitelj. Župan Vučić je pohvalio karitativnu djelatnost Crkve kao značajnu djelatnost neovisno o vjeri i naciji, a pogotovo u svjetlu nedavnih elementarnih nepogoda snijega i leda te poplava. Predsjednik Odbora za odnose s vjerskim zajednicama dr. Nedjeljko Strikić je ukazao na najznačajniju aktualnu problematiku eroziju morala i prevladavajući materijalizam sa zapada, pri čemu Katolička Crkva čini velika djela suprotstavljajući se takvim pojavama.

ka zupanija bozic2

  Vijesti - Sve