Blagoslov zvona za župnu crkvu Sv. Jurja mučenika u Korenici

Srijeda, 5. 12. 2018.

Preč. Mišel na početku sv. mise osvrnuo se na misna čitanja današnjeg dana. Prorok Izaija
(Iz 25, 6-10a) u I. čitanju govori o gozbi koju Bog priređuje na svetoj gori Sionu svim narodima, tako i poganima. Zemaljska gozba slika je nebeskog smiraja u Bogu. Bog će obrisati suzu sa svakog lica.
U evanđelju po Mateju (Mt 15, 29-37) oko Isusa skupljaju se svi hromi, kljasti, slijepi, nijemi i mnogi drugi ozdravljaju... Nema bolesti duše i srca koja bi se mogla oprijeti njegovoj moći, njegovoj samilosti. Krist nikoga ne ostavlja gladna. Zato čudesno hrani mnoštvo ljudi, jer ne želi da itko tko je u njegovoj blizini oskudijeva. I mi ćemo tijekom cijelog Došašća biti ustrajni na zornicama, slušati Božju riječ i o njoj razmišljati. Zato danas molimo zajedno u misnoj molitvi: “Kada dođe Krist neka nas nađe dostojnima za gozbu vječnoga života i da zaslužimo iz njegovih ruku primati nebesko jelo.”
Radost iščekivanja Gospodina uzveličao je župni zbor pjevajući naše drage pjesme Došašća.
Nakon zornice svi su se okupili ispred crkve gdje je preč. Mišel Grgurić blagoslovio novo zvono. Lijevano je u ljevaonici Grassmayr u Innsbrucku (grad u Austriji, glavni grad pokrajine Tirol), teško je 770 kg i posvećeno Blaženoj Djevici Mariji.
Župnik mons. Čančar zahvalio je preč. Grguriću koji je predvodio zornicu i ovaj radostan čin blagoslova, zahvalio je također svima koji su došli, koji su pomogli izradu zvona, kao i izvođačima i onima koji će ih postaviti u zvonik. Naglasio je kako crkvena zvona nisu običan zvuk, nego su poziv vjernicima da dođu na sv. misu, zajedništvo euharistije te na osobne i zajedničke molitve i pobožnosti. Zvone kad su svečane procesije i svetkovine, a također zovu na molitvu za pokojne. Odazovimo se na njihov glas!

  Vijesti - Sve