Božićna akademija - „Božić u katedrali”

Petak, 26. 12. 2014.


Svetac kojeg dana častimo bio je jedan od sedam đakona izabranih u počecima crkve, koji je nakon Isusove smrti otvoreno propovijedao Isusov nauk i pripadništvo zajednici kršćanskih učenika, zbog čega je osuđen za bogohuljenje, a potom i na smrt kamenovanjem. Sveti Stjepan je prvi za Krista posvjedočio svojom krvlju, zbog toga je nazvan Prvomučenik ili Protomartyr (Πrwtomartύr), koji daje primjer i poticaj kako u životu živjeti, kako se nositi s neprijateljima i za koga i koje ideale se u ovom životu žrtvovati a njegov lik je u povijesti crkve i spasenja ostao kao primjer svih ostalih mučenika
Nakon svete mise i ove godine na Stjepanje u senjskoj katedrali je bilo veoma veselo i raspjevano, upriličena je Božićna akademija zaslugom organizatora: Župe Uznesenje BDM i vjeroučiteljice, gospođice Franciske Tomljanović te koordinatora akademije i voditelja Katedralnog zbora sv. Cecilija gospodina Ivana Prpića Špike, dok je moderator programa bio gospodin Damir Tomljanović.
Na početku božične akademije prisutne u katedrali pozdravio je domaćin i organizator programa župnik dr. Pavlić te zahvalio izvođačima na odazivu i sudjelovanju.
U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupili su brojni izvođači; učenici Osnovne škole S. S. Kranjčevića Senj, prof. klavira Ivona Šojat, ženska vokalna klapa Senjkinje, grupa VID „Bonaca" Senj, Katedralni zbor Sv. Cecilija Senj i Gradska glazba Senj pod ravnanjem voditelja Ivana Prpića Špike.
Na kraju programa izvođači su prisutne u Katedrali pozdravili zajedničkom Božićnom pjesmom.
Zahvalni smo organizatorima i izvođačima što su na Stjepanje u senjskoj katedrali Uznesenja BDM svojim nastupom i pjesmom i ove godine dodatno obogatili i uzveličali Božićni ugođaj.

senj-bozic-akademija2

  Vijesti - Sve