Otočac - Susret ministranata Gospićko-senjske biskupije

Utorak, 17. 6. 2014.

Biskupijski susret ministranata organiziralo je Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja. Na početku susreta misno slavlje predvodio je generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik mons. mr. Tomislav Šporčić , koji je pozdravio okupljene ministrante i njihove župnike.

U homiliji generalni vikar je objasnio podrijetlo riječi ministrant, koja znači služiti ili posluživati, stoga je važna i velika uloga ministranata te je potrebno da se vrši s poniznošću. Mons. Šporčić je ministrantima, koji pozorno prate Svjetsko nogometno prvenstvo, govorio i o svjedočenju jednog brazilskog kardinala u korist siromašnih kada se stavio u službu siromašnih i potlačenih a protiv vlasti koje su mi željele srušiti kuće.

Na kraju je sve pozdravio don Anđelko Kaćunko biskupijski povjerenik za ministrante koji je kazao mladima da budu ponosni i radosni zbog službe koju obavljaju.
Potom je uslijedio skeč – kratko skazanje trojice sjemeništaraca a koji je predvodio sjemeništarac Marko Grčević, na temu "Tajna Božjeg načina" .

Nakon jutarnjeg dijela, uslijedio je ručak i okrepa a nastavljeno je druženjem i igrom. Održana su natjecanja iz nogometa, skakanja u vreći,povlačenje konopa a bilo je vremena i prostora za spontano igranje i druženje.b2b3b4b5b12b13b15b17m5

b1

  Vijesti - Sve