Podjelom certifikata završen dvogodišnji tečaj vjere za polaznike Gospićko-senjske biskupije

Subota, 10. 5. 2014.

Središnje predavanje na petom, posljednjem ovogodišnjem susretu imao je član biskupijskog povjerenstva za župnu katehezu te donedavni profesor na riječkoj Teologiji, ujedno župnik i dekan Udbinski mons. mr. Tomislav Rogić. On je sudionicima tečaja govorio o praktičnoj primjeni biblijskih sadržaja.
Mons. Tomislav Rogić je govorio o metodologiji i praktičnoj primjeni biblije u pastoralu župe. Također je pojasnio kako organizirati biblijske skupine u župama. Govoreći o bibliji naveo je najčešće modele izučavanja: priprema za nedjeljna čitanja, čitanja pojedinih evanđelja, tematska čitanja, čitanja pojedinih biblijskih likova, čitanja poslanica, čitanje tema te konačno čitanje cijele biblije. U radu biblijskih skupina važan je cilj, motivacija, konkretizacija i molitva u čemu je dao primjer čitanja Nedjelje dobrog pastira. Matea Posavi, župna suradnica iz Otočca prezentirala je rezultate ankete sudionika tečaja vjere nakon čega je služena sv. misa.
Slijedila je zatim sv. misa koju je u suslavlju mons. Rogića predslavio mons. Šporčić. U propovijedi je istaknuo značaj prezbitera, odnosno da svaki kršćanin ima zvanje. Svatko mora naći svoju osobnost odnosno smisao i ulogu u životu i djelovanju. Smisao života je pronaći kvalitete koje nam je Bog dao. Iako su mnogi prethodnih godina najavljivali smiraj vjere i Boga, era sekularizacije vjerojatno je pri kraju. Na kraju mise je mons. Šporčić svečano je uručio certifikate predstavnicima župa iz cijele biskupije za redovito sudjelovanje na dvogodišnjem tečaju vjere.

Završni susret otvorio je biskupijski povjerenik za župnu katehezu i domaćin, župnik i dekan Otočki i generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić.

ot-tecaj-vjereot-tecaj-vjere1

  Vijesti - Sve