Poziv biskupa Križića na dan molitve, posta i djela ljubavi

Ponedjeljak, 11. 5. 2020.

Poziv biskupa Križića na dan molitve, posta i djela ljubavi

Draga braćo i sestre!

Papinsko vijeće za međureligijski dijalog uputilo je dopis cijeloj Crkvi kao i drugim vjerskim zajednicama i svim ljudima dobre volje da bi četvrtak 14. svibnja bio Dan molitve, posta i djela ljubavi kao vapaj Bogu u zaustavljanju ove pandemije koronavirusa. To je i želja pape Franje da svi ljudi, ujedinjeni kao Božja djeca, mole zajedničkog Oca u ovoj pošasti koja je zahvatila cijeli svijet i odnijela puno života.

U dopisu se ne traži da se toga dana organiziraju bilo kakvi javni skupovi nego da svatko od nas, u diskretnosti srca, prikazuje Bogu molitve, žrtve, dobra djela na gore navedenu nakanu.

Stoga pozivam sve naše vjernike, do kojih će doći ova poruka, da se taj dan sjedine u molitvi sa mnogom braćom ljudima koji će primiti k srcu ovaj poticaj Crkve, i dadu svoj doprinos da bi dragi Bog obuzdao ovo zlo.

U našoj domovini situacija se jako popravila na što smo neizmjerno zahvalni Gospodinu, ali prijetnje nisu nestale, kako to svakodnevno čujemo od naših epidemiologa i ljudi koji su najdirektnije uključeni u borbi protiv ove pošasti. Svi smo svjesni da ako ovo zlo brzo ne završi ekonomske posljedice za cijeli svijet, a posebno za našu domovinu, mogle bi biti katastrofalne. Neka i molitva svakoga od nas bude mali prinos Bogu da bi nas on oslobodio od ove nesreće i skrati dane njezina djelovanja.

Gospić, 11. svibnja 2020.

 

+ Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski

  Vijesti - Sve