Preminuo salezijanac don Stjepan Pasarić

Ponedjeljak, 14. 10. 2019.

Preminuo salezijanac don Stjepan Pasarić

Član Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca svećenik don Stjepan Pasarić umro je u subotu 12. listopada u salezijanskoj zajednici na Jarunu u Zagrebu, u 74. godini života, 47. redovništva i 38. svećeništva.

Pogreb don Stjepana bit će u srijedu 16. listopada u 10.50 sati na groblju Miroševac. Nakon sprovoda, u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu u 12.30 služit će se misa zadušnica.

Don Stjepan Pasarić rođen je 22. veljače 1946. godine u selu Pušća u župi Zagorska Sela u Zagorju. Don Stjepan je od ređenja bio u pastoralnim službama kao župni vikar ili kao župnik. U zajednici je obavljao i unutarnje službe po potrebi provincijalne zajednice. Bio je župnik naših prognanika iz Belog Manastira u Mohaču nakon što je jedva izvukao živu glavu bježeći u posljednji čas iz Baranje, jer nije htio ostaviti svoje vjernike, a također i u Njemačkoj, u Pforzheimu i Karlsruheu niz godina. Gdje god je bio osvajao je srca dobrotom i optimizmom. Zanimljivo jest da je u župi Duha Svetoga u Jarunu započeo svoje redovničko-svećeničko djelovanje i završio ga. Pamtit će ga i Sirač, Badljevina, Donja Obrijež i Podsused.

 

IKA

  Vijesti - Sve