Program INJIGO proslavio svojih 20 godina

Nedelja, 30. 4. 2017.

U prvom dijelu program, dr. Marica je iznijela povijest Programa, zapravo kako je sve Gospodin vodio do današnjeg dana. Bilo je dirljivo promatrati svu tu povijest u kojoj Gospodin piše svojim crtama. Sve je prikazano kroz kvalitetnu prezentaciju uz vrlo dojmljive fotografije. U popodnevnom dijelu programa, bilo je vrlo snažno slušati svjedočanstva vjernika tj. vježbatelja, kojima je milost Božja kroz ovaj program promijenila život. Tako smo imali priliku čuti kako su se udaljeni bračni parovi vratili jedno drugome, teška životna iskustva izliječila milošću Božjom, ljudi oslobodili od raznih ovisnosti, itd. U svemu tome dominira elementarno iskustvo ovih duhovnih vježbi da je Bog ljubav, da nas ljubi i uvijek spremno čeka djecu svoju na povratak.

Kao kruna dana bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u koncelebraciji 6 svećenika. Propovijed je bila usmjerena na uzorni lik sv. Josipa koji se u Crkvi slavi 1. svibnja. Josip marljivi radnik, ali i pobožni sluga mnogo nam toga ima preporučiti svojim skrovitim životom kojim je Bogu omilio. U tom smislu i ovaj program Injigo ima slične učinke; u tišini ljudskih duža događaju se tolike divne stvari kroz razmatranje Božje riječi i približavanjem sakramentalnom životu.

Na koncu euharistijskog slavlja biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić pročitao je biskupov blagoslov programu Injigo. Ovdje ga donosimo u cijelosti:
„Program Injigo, koji ove 2017. godine obilježava 20. obljetnicu djelovanja u Hrvatskoj, te Bosni i Hercegovini, ali je prisutan i u nekim drugim europskim pa i prekooceanskim zemljama, postiže dobre plodove u ljudskim dušama, što se na poseban način očituje u intenzivnom življenju sakramentalnog života, u zajedništvu s Crkvom, te ima i plodove duhovnih zvanja, od onih klauzurnih redovničkih do dijecezanskih.

Možemo zaključiti kako Bog vodi i blagoslivlja to djelo, kao i sve sudionike Programa, a nije neznatan ni broj svećenika i redovnika koji sami pohađaju duhovne vježbe u ovom Programu, te mu daju potporu.

Program je utemeljila dr. sc. Marica Čunčić, a duhovnik Programa je preč. Marinko Miličević, svećenik Gospićko-senjske biskupije. U tom smislu, povodom 20. obljetnice, kao biskup gospićko-senjski udjeljujem ovome programu blagoslov!

Neka vas i dalje prati Božja zaštita, zagovor sv. Ignacija Lojolskog

i zagovor hrvatskih mučenika" - napisano je u blagoslovu biskupa Križića.

injigo Binjigo A

  Vijesti - Sve