Proslava Gospe od Krunice u Ličkom Lešću

Ponedjeljak, 2. 10. 2017.

U nedjelju 1. listopada 2017. godine, na „Lozariju“, euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je mons. mr. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup u suslavlju s don Jurom Ladišićem, vlč. Stankom Smiljanićem, vlč. Mišelom Grgurićem i lešćarskim župnikom vlč. Ivicom Miškulinom. Biskup Križić je propovijed posvetio Krunici kao molitvi koja je Mariji „istinsko duhovno cvijeće koje joj se sviđa više od bilo kakvog drugog nakita ili ukrasa.“ Marija je u svom ukazanju obećala posebnu zaštitu i milost svima onima koji će pobožno moliti krunicu. Govorio je i o Krunici koja nosi simboliku kršćanskoga hoda: „ono započinje krštenjem i završava se križem koji predvodi povorku koja nas odvodi u groblje kao znak pobjede nad smrću. Biskup je okupljene župljane „opomenuo“ kako svi ljudi imaju slabosti, čak i oni koji se redovito mole i rekao kako moramo imati na umu da bi više slabosti imali onda kada se ne bi molili. Propovijed je završio pozivom svima okupljenima da ne odustaju od molitve, jer molitva čini čuda. „I za Isusa se veli da 'dok je molio otvori se nebo'; dok je molio dogodilo se preobraženje. To je poziv i poruka svima nama: molitva sa sobom donosi bezbrojna dobra.“

Nakon svete Mise Kulturno-umjetnička udruga "Gacka" Ličko Lešće izvela je ispred crkve kulturno-umjetnički program.

Poslijepodne u 17 sati slavljena je sveta misa s obredom blagoslova djece. Svetu misu je predvodio vlč. Stipe Zeba, župnik Krasna i Kutereva u zajedništvu s vlč. Milom Rajkovićem i župnikom vlč. Ivicom Miškulinom.

Pjevanje za vrijeme trajanja trodnevnice animirao je župni zbor, a na blagdan Blažene Djevice Marije od Svete Krunice na euharistijskom slavlju u 11 sati župnom zboru su se pridružili članovi Kulturno-umjetničke udruge "Gacka" Ličko Lešće uz orguljašku pratnju Marijane Žalac.

I ove je godine cvjetne aranžmane koji su krasili oltare crkve darovala Marijana Dujmović, vlasnica cvjećarne „Mimoza“ iz Otočca.

  Vijesti - Sve