Skočaj: proslavljen blagdan Gospe Lurdske

Ponedjeljak, 10. 2. 2020.

Skočaj: proslavljen blagdan Gospe Lurdske

U nedjelju 9. veljače u filijalnoj kapeli Gospe Lurdske u Skočaju, župa Zavalje, proslavljen je blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. Misno slavlje predvodio je udbinski župnik i dekan preč. Josip Šimatović. U koncelebraciji su bili domaći župnik vlč. Dino Rupčić i fra Robert Slišković, župni vikar u obližnjem Bihaću. U svojoj homiliji propovjednik je istaknuo majčinsku ulogu Blažene Djevice Marije: „Ako Mariju prihvatimo ona ima veliku zagovorničku ulogu u našim životima. Marija nam je darovana za Majku. Ona veoma brižno vrši tu ulogu i brine o nama svojoj djeci, samo joj trebamo odgovoriti na majčinsku ljubav“.

 Preč. Šimatović se zatim osvrnuo na Evanđelje o Isusovom čudu u Kani Galilejskoj:“Ne znamo zašto je ponestalo vina? Da li zbog siromaštva mladenaca ili zbog velikog broja uzvanika, no znamo da Isus ima moć tugu pretvorit u radost. Marija upućuje na Isusa. Što god vam rekne učinite, a Isus je svojim životom posvjedočio da je za njega najvažniji čin ljubav! Ljubav prema čovjeku i ljubav prema Bogu. Vino je simbol radosti. Možemo protumačiti i na ovaj način. Ako nema vina nema radosti. A ako nema radosti znamo na koju adresu se možemo obratiti. Kad nam ponestane u kući zdravlja, mira, radosti, kad se nad naše živote navuku tamni oblaci, znamo gdje se obratit: Mariji. Ona će Isusa dovesti u naš život“ zaključio je propovjednik.

Pod svetom misom vjernici su pristupili sakramentu bolesničkog pomazanja, a na kraju svete mise tradicionalno je blagoslovljena voda. Svećenici i vjernici obišli su i zavjet oko Gospina kipa utječući se u zagovor Nebeskoj Majci.

 

Mišel Grgurić

Galerija fotografija

Skočaj: proslavljen blagdan Gospe Lurdske
Skočaj: proslavljen blagdan Gospe Lurdske
Skočaj: proslavljen blagdan Gospe Lurdske
 
  Vijesti - Sve