Svećenički Emaus u Kosinju

Srijeda, 12. 4. 2023.

Svećenički Emaus u Kosinju

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u srijedu 12. travnja u Donjem Kosinju na pouskrsnom susretu "Emausu".
Dvadesetak svećenika predvođenih gospićko-senjskim biskupom mons. Zdenkom Križićem okupilo se u naselju Rudinka u župi Sv. Ivana Krstitelja u Donjem Kosinju gdje ih je dočekao domaći župnik vlč. Pero Jurčević.
Svećenici su se zatim uputili na Kalić stijenu koja se nalazi na 1010 m nadmorske visine te se s vrha stijene širi pogled na Kosinjsku dolinu i šire područje Like.
Kosinj je kroz prošlost bio posjed Anža Frankopana, u njemu su djelovali redovnici pavlini te je u Kosinju 1483. godine najvjerojatnije tiskana prva knjiga u Hrvata - Misal po zakonu rimskoga dvora.
Svećenici su s vrha Kalić stijene mogli uživati u pogledu na prirodnu baštinu ali čuti nešto zanimljivo o slavnoj prošlosti kolijevke hrvatske tiskane riječi i glagoljaštvu o čemu svjedoče brojne ploče.    
Nakon povratka sa stijene svećenici su se uputili u obližnju šumsku kućicu gdje su u bratskom zajedništvu blagovali i ugodno se družili.    

 

Mišel Grgurić

Galerija fotografija

Svećenički Emaus u Kosinju
Svećenički Emaus u Kosinju
 
  Vijesti - Sve