Uloga svećenika u odgoju mladih za vrednote i obitelj

Srijeda, 9. 11. 2011.

 U popodnevnim satima slijedila je molitva Večernje, kratki odmor i molitva pred Presvetim u Večernje sate prije spavanja. 

Drugi dan, 8. studenog, prvo prijepodnevno predavanje imala je gđa. Željka Frković, dipl. pedagog, s temom: Krizne situacije kod mladih i mogućnost prenošenja vjere i vrednota. Ovo predavanje je bilo usmjereno na svjedočanstva i iskustva roditelja u odgoju mladih za obiteljske vrednote. Rad u skupinama je bio po principu prethodnog dana. U 12,00 je bilo Euharistijsko slavlje. Predslavio je mons. dr. Ivan Devčić a propovijedao je mons. dr. Mile Bogović, koji je na jednostavan način nastojao približiti parabolu iz evanđelja o izgubljenom sinu, s naglaskom na nužnu izgradnju nesebičnosti u svećeničkom životu. Ovom slavlju bili su prisutni mons. Valter Župan i mons. Ivan Milovan. Popodnevno predavanje bilo je u 16,00 na temu: Duhovna formacija mladih za obitelj i obiteljske vrednote. Predavači su bili iz Ureda za obiteljski pastoral riječke nadbiskupije. Zatim je popodnevnim satima slijedila je molitva Večernje, kratki odmor i molitva pred Presvetim u Večernje sate prije spavanja.

Treći dan, 9. studenog, u 9,00 bilo je predavanje s temom: Sveučilišni pastoral u službi prenošenja vrednota. Predavač je bio dr. Nikola Vranješ. Nakon toga bio je kratki odmor te prigoda za raspravu i postavljanje pitanja. Na kraju su svi prisutni dobili anketni listić u kojemu su mogli iznijeti svoja zapažanja (primjedbe i pohvale) te predložiti predavača za sljedeći ovakav susret. Susret je završio s Euharistijskim slavljem i ručkom.  

  Vijesti - Sve