bener

Mlada misa vlč. Ivana Hodaka

Drežnikgrad, 31. srpnja 2005. Svoju prvu svečanu misu s početkom u 12 sati u drežnikgradskoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga slavio je vlč. Ivan Hodak. Nakon što je primio blagoslov od svojih roditelja mladomisnik je stupio na oltar u zlatnoj boromjeki (dar vlč. Josipa Bogovića, bivšeg župnika).

Mladamisavlč.IvanaHodaka31.srpnja2005.

Kroz misno slavlje nazočne je vodio vlč. M. Špehar, profesor na riječkoj teologiji, a evanđelje je čitao đakon Nikola Hodak, rođeni brat Ivanov. Propovijedao je preč. Mile čančar, župnik i dekan senjski i prepozit Senjskog kaptola. Za što bolji uspjeh slavlja zalagao se mjesni župnik vlč. Mile Šajfar, a ugođaju svečanosti ove mise doprinijela je i nazočnost dvadesetak svećenika.

Po svršetku mlade mise i obveznog slikanja, svi su se zaputili u dvorište župnog stana na zakusku. Tu je domaće pjesme i plesove izvodio «KUD Izvor» iz Rakovice. Oko 15.00 sati uzvanici su se zaputili u Drežničko Selište da budu dionici slavljeničkog stola. Uobičajena jela ovoga puta nisu služena, nego je to bila kineska kuhinja pripravljena u jednom riječkom restoranu.

Draženko Tomić

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice