Proslava Velike Gospe u Oštarijama

Objavljeno: 01. 08. 2023
Proslava Velike Gospe u Oštarijama

U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama 15., kolovoza proslaviti će se svetkovina Velike Gospe.

Od subote 12. kolovoza do ponedjeljka 14. kolovoza slavit će se trodnevna priprema misama u 18 h, dok će se prije misa moliti krunica.

Misu uoči proslave svetkovine Velike Gospe u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama predvoditi će gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Misa je u ponedjeljak 14. kolovoza u 20 sati a prethodi joj procesija i prilika za ispovijed od 19 sati.

Na sam dan proslave Velike Gospe, misu u 7 h predslavit će  župnik iz Ogulina vlč. Nikola Prša, misu u 9 sati predslavit će vlč. Željko Kuten, župnik iz Lešća na Dobri, glavnu misu u 11 h predslavit će vlč. Ivan Blaževac, vojni kapelan u Karlovcu, te misu u 18 sati predslavit će domaći župnik i čuvar svetišta vlč. Mario Vazgeč.

Velebno svetište Gospe od čudesa dao je u Oštarijama, u Gospićko-senjskoj biskupiji, sagraditi 1450. g. knez Martin. Godine  1521. zapalili su ga Turci. Današnja crkva puno je manja od one prve, ali je domaćim vjernicima i cijeloj okolici uvijek drago mjesto susreta s nebeskom Majkom Marijom čiju čudesnu moć rado traže, posebice prigodom njezinih blagdana.

  Najave - Sve