Blagdan Isusova Krštenja u Senjskoj katedrali

Nedelja, 13. 1. 2013.

 Nakon Krštenja započinje Isusovo poslanje otkupljenja i spasenja ljudi od njihovih grijeha. Isus svima pokazuje put spasenja, poniznosti i trpljenja, računa na naše krštenje i roditeljsko obećanje koje je dato na tom krštenju da će djecu odgajati u kršćanskom duhu, time je naglasio odgovornost roditelja za odgoj djece u vjeri. Napomenuo je, ovo je prigoda da se sjetimo važnosti našeg krštenja koje je početak novog života. Krštenje preobražava naš život, tako da Duh Sveti može djelovati u nama, i učiniti i nas „slugama Božjim“ spremnim svoj život darovati u ljubavi i služenju za druge. Stoga neka naše krštenje bude i naše posvećenje Bogu u ljubavi i u služenju bližnjima.
Na kraju je kazao svi smo Bogu mili, Bog svakom od nas želi najbolje i kad nam se čini da nije u blizini, na kraju propoviedi je ponovio riječi iz Evanđelja „Ti si Sin moj, ljubljeni!
Liturgijsko pjevanje tijekom svete mise predvodio je katedralni zbor sv. Cecilije uz orguljsku pratnju gospodina Milana Dučića, a pod vodstvom gospodina Ivana Prpića.

Blaženka Ljubović 

  Vijesti - Sve