Karlovački župan Damir Jelić upriličio božićno primanje

Ponedjeljak, 18. 12. 2017.

Pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško prenoseći pozdrave kardinala Bozanića u svojoj je poruci istaknuo tri značajne očitosti na koje se ponajviše odnosi otajstvo Božića i koje mi trebamo pokazivati u svojim službama. To je odnos prema Bogu u svojim obiteljima, na radnom mjestu te odnos prema djetetu Kristu. Biskup je u znak dobre suradnje sa županijom županu poklonio monografiju o nadbiskupijskoj knjižnici Metropolitani. Biskup Šaško na kraju je istaknuo da svojim djelovanjem u Karlovačkoj županiji svoj pastirski utjecaj ima čak deset biskupa djelatnih i umirovljenih.

Vlč. Franjo Ćuk je prenio pozdrave biskupa Košića i istaknuo tri značajna momenta: da je biskupija u znaku godine bl. A. Stepinca u očekivanju njegove svetosti, da su osnovali svoj katolički vrtić, te da skrbe o 90 studenata i preko pučke kuhinje za brojne siromašne.

Pozdrav u ime biskupa Križića prenio je slunjski dekan mons. Mile Pecić. Župan Damir Jelić je izrazio veliko zadovoljstvo što u županiji djeluje malo čudo u ovo božićno vrijeme, Udruga milosrđe koju čine članovi HVIDRA-e koji brinu za beskućnike kojima omogućuju krov nad glavom i dostojnu skrb, što je najbolja poruka u ovo božićno vrijeme. Pozdravnom riječju obratio se i donedavni župan, a sada predsjednik skupštine Karlovačke županije Ivan Vučić. Susretu su nazočili karlovački dekan Dražen Karačić, ozaljsko-lipnički dekan Josip Jakovčić te izaslanik mrežničkog dekana Kristijan Gatarić.

ka prijem bozicni 2

  Vijesti - Sve