Vokalni ansambal KUD-a Klek i promovirao svoj CD božićnih pjesama pred brojnom publikom, biskupom i svećenicima

Utorak, 26. 12. 2017.

Ogulinski majstori vokalnog zborskog pjevanja djeluju jedno desetljeće pod umjetničkom palicom vrsnog etnomuzikologa dr. sc. Joška Ćalete koji je svoj umjetnički entuzijazam i stručnost prenio na ogulinske pjevače koji su svi redom došli iz KUD-a Klek kao dotadašnji plesači. Nakon mukotrpnog vježbanja svoj prvi koncert održali su 2007. godine na isti dan i istom mjestu uz repertoar 18 božićnih napjeva iz raznih dijelova Hrvatske. Od tada gostuju u nizu hrvatskih gradova kao i inozemstvu, od Praga i Budimpešte, do Bratislave, Bergama, Kočevja i Neuma, kao i Međugorja. Svoj najveću uspjeh postigli su na Festivalu božićnih pjesama u Sesvetama 2016. Kada su osvojili 1. mjesto.
Na ovom nosaču zvuka predstavili su božićni repertoar iz različitih hrvatskih kulturnih areala od Dalmacije (Lastovo, Veli Iž, Lišane Ostrovičke, Posedarje, Bol, Prvić Šepurine, Starigrad na Hvaru, Murter i Zaton kod Dubrovnika), preko Međimurja, Istre (Lupoglav), Baranje (Topolje), Podravine pa do Ogulinskog kraja (Modruš i Tounj).
Nakladnik CD-a je KUD Klek, izvršni producent je Nikolina Luketić Delija, inače umjetnička voditeljica KUD-a Klek, grafičko oblikovanje obavio je Marko Turković a autori bogatih tekstovnih zapisao uz sam CD su dirigent i voditelj ansambla dr. sc. Joško Ćaleta, Nikolina Luketić Delija i Ana Krznarić. Autori fotografija su Foto studio Miro Brozović kao i arhiv KUD-a Klek i Nikoline Luketić Delija. Jednosatni koncert s velikih interesom odgledali su brojni ljubitelji božićnih napjeva iz ogulinskog kraja kao i gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i više svećenika.

  Vijesti - Sve